Wat is sushi?

Wil je als een echte sushi-kenner aan tafel komen? Lees de weetjes hieronder en je praat vlot over alles mee.Waar komt sushi vandaan?

Sushi is een Japans gerecht dat zijn oorsprong in China vindt. Daar pekelden ze voedsel om het langer te bewaren. Slim, vonden de Japanners en ze begonnen in de 15de eeuw met ‘Namanare-zushi’: vis en rijst in een vat onder druk laten fermenteren.

Resultaat: de rijst krijgt een lichtzure smaak en de vis blijft een maand vers. In de 17de eeuw voegden ze azijn toe aan de rijst. De rijst hoefde niet meer te fermenteren en de sushi was sneller klaar.

Welke soorten en vormen sushi zijn er?

Bij Sushi King serveren we sushi die gemaakt is van Japanse kleefrijst met rijstwijnazijn. We combineren de rijst met vis die gekookt, gegrild of gerookt is, met schelpdieren en ei, groenten en zelfs vlees. Typische smaakmakers bij onze sushi zijn sojasaus, wasabi en gember.Voedselveilig en hygiënisch

Suski King garandeert dat zijn ingrediënten vers van het veld en recht uit de zee komen. Al onze vis wordt met voldoende ijs gekoeld, van het transport met de vissersboot tot in de keuken van onze restaurants.

Dankzij de hechte samenwerking met onze leveranciers en de controles door het FAVV (Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid) bieden we een volledige transparantie in de voedselketen van onze bereidingen.

Voor alle gerechten en dranken die we serveren respecteren we de strengste voorschriften op het vlak van hygiëne en traceerbaarheid. De werking van onze keuken voldoet aan alle HACCP-regels. Want lekker eten is gezond eten!