Bij Sushi King willen we het alvast van de daken schreeuwen: Sushi King is genomineerd voor de Trends Gazellen 2024!

Dat op zich vinden we al indrukwekkend! Gewonnen zijn we nog niet, maar aangezien we toch al ‘goed begonnen’ zijn… De rest van het spreekwoord ken je wellicht.

Waarom we zo blij zijn met deze fantastische nominatie? Dat vertellen we je graag in deze blog.

Trends Gazellen

Eerst en vooral: wat zijn de Trends Gazellen en waarom brengen ze de nodige status met zich mee?

Trends is een financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta Media Group. Wekelijks lezen we in Trends over onder meer financiën en banken, immo en ondernemen. Bedrijven worden omwille van actuele onderwerpen in de kijker gezet. Dit laatste is de aanzet voor de Trends Gazellen geweest. Trends benoemt snelgroeiende bedrijven als ‘gazellen’. Deze bedrijven zijn bovendien een belangrijke spil binnen onze Belgische economie. Omwille van hun groei hebben deze ondernemingen uiteraard een gunstige invloed op het ondernemingsklimaat in de regio waarin ze gevestigd zijn. Ze brengen innovatie en werkgelegenheid in de regio en het gehele ondernemerslandschap. “De Trends Gazellen worden bestempeld als een inspirerend rolmodel voor andere bedrijven,” aldus Trends Magazine.

Een bekroning tot Trends Gazellen is binnen de ondernemerswereld erg gegeerd omwille van de nationale bekendheid én de regionale erkenning.

Trends Gazelle word je echter niet zomaar. Er zijn harde groeicijfers voor nodig op één of meerdere van volgende domeinen:

  • - groei in toegevoegde waarde
  • - groei in personeel
  • - groei in cash-flow

Gedreven ondernemer met een warm hart

Sushi King, dat zijn 8 bloeiende sushirestaurants in de provincie Antwerpen met telkens dezelfde ongeëvenaarde kwaliteit en service. Het succesverhaal van Sushi King gaat verder en heeft een mooie maatschappelijke dimensie.”

Het parcours van Kasi Danai zou zo in een filmscript passen. De jonge Nepalees kwam aanvankelijk in Nederland terecht en settelde zich later in onze Belgische Kempen. Vanuit zijn roots, een degelijke horeca ervaring en een passie voor de Aziatische keuken opende Kasi in 2010, samen met schoonvader Lok Dahal, zijn eerste sushirestaurant in Wijnegem.

“Een tip van de brouwer leidde ons naar een pand dat vrijkwam. Na wat wikken en wegen waagden Lok en ik onze kans. Het eerste jaar verliep moeizaam maar we vertrouwden op de manier waarop we onze droom wilden realiseren. Daarom viel de puzzel al snel in elkaar,” vertelt de 36 jarige Kasi. En hoe!

De tweede vestiging kwam er snel in Westmalle en ondertussen staat de teller op 8, met extra locaties in Zandhoven, Hoogstraten, Oud-Turnhout, Mol, Duffel en Zoersel. Alle details over onze restaurants vind je trouwens hier.

Familiebedrijf met familiewaarden

Sushi King heeft sterke familiale fundamenten.

Zaakvoerder Kasi, schoonvader Lok en schoonbroer Anil Dahal ontfermen zich dagelijks over de praktische aspecten die bij het uitbaten van de restaurants komen kijken. Daarnaast is Kasi’s vrouw Anjana Dahal de administratieve kracht achter de succesvolle restaurantketen. Samen loodsten ze Sushi King en de bijna 100 medewerkers door de moeilijke coronaperiode. “We hebben dat moment gebruikt om de meeste vestigingen een opfrisbeurt te geven en compenseerden het omzetverlies in de restaurants via take-away en thuisleveringen”, klinkt het. Vandaag genieten de gasten opnieuw in een mooie setting van verse sushi en sashimi. Toch geen liefhebber van rauwe vis? Geen enkel probleem! Naast sushi is er een gevarieerd aanbod aan andere specialiteiten: van gegrilde filets tot Thaise curries. En wat dacht je van thematische suggesties?

Dankzij de kwaliteitsproducten van groothandel Food Asia, ook in handen van de familie, waakt de bedrijfsleiding over hetzelfde niveau in alle vestigingen.

Sociaal engagement

Sushi King vond een extra zijweg naar catering voor feesten en events. Sushi King verzorgt zowel privé als zakelijke bijeenkomsten. Catering is, nu de Corona storm gaan liggen is, een erg populaire activiteit. Mensen komen weer massaal samen en daar hoort natuurlijk lekker eten bij.

“We nemen elke uitdaging aan: alleen of in samenwerking met andere partners voor grotere evenementen. Dat bracht ons al tot over de grens in Nederland”, glimlacht Kasi.

Wist je dat je ook voorworkshops bij Sushi King terecht kunt? Wat zou je ervan denken om, samen met collega’s of een groep vrienden, zelf sushi te leren maken? Nadien eet je ‘m natuurlijk zelf lekker op, op je bedrijf of in één van de Sushi King restaurants. Geef toe: origineel idee voor een toffe teambuilding of vriendenuitstap, niet?

Nieuwe initiatieven nemen én bijsturen is de rode draad in de Sushi King story. In elk hap proef je de gelijkenissen met de weg die Kasi zelf aflegde. In zijn gerechten geeft hij mee hoe belangrijk het is dat je weet waar je vandaan komt. Kasi laat daarom graag zijn warm hart spreken. Tijdens de corona pandemie stak Sushi King met 650 maaltijden een hart onder de riem van medewerkers in de Malse gemeentedienst, kinderopvang, woonzorgcentra en het AZ Sint-Jozef. “De link met het ziekenhuis gaat terug naar de zware aardbeving in Nepal. We wilden iets terugdoen voor de mensen die ginds hulp zijn gaan bieden”, vertelt Kasi, die regelmatig goede doelen steunt, zowel voor België als Nepal en andere landen.

Conclusie: Sushi King is terecht genomineerd voor de Trends Gazellen 2024! Op 6 maart weten we wie dé Trends Gazelle 2024 geworden is!

Duim je voor ons mee?